De beste kwekers bij Roobos groothandel voor bloemen en planten: Hoogendoorn Stephanotis

De beste kwekers bij Roobos groothandel voor bloemen en planten: Hoogendoorn Stephanotis

Onze groothandel in bloemen en planten is altijd bezig met het selecteren van alleen de beste kwekers voor onze webshop. Daarom hebben we alleen de meest uitstekende kwekers in ons assortiment. Vandaag willen we u laten kennismaken met Kwekerij Hoogendoorn Stephanotis

Kwekerij Hoogendoorn is al meer dan 40 jaar toonaangevend in het kweken van Stephanotis. De Stephanotis wordt ook wel bruidsbloem genoemd, omdat hij vaak wordt gebruikt bij huwelijksceremonies. Met zijn maagdelijk witte, stervormige bloemen in combinatie met het donkergroene blad is de Stephanotis dan ook uitermate geschikt voor feestelijke gelegenheden. Bij communies en andere religieuze momenten is de plant niet weg te denken. Maar ook als kamerplant doet de Stephanotis het prima. Als de mooie witte bloemen opengaan verrast hij met zijn heerlijke geur.

De beste kwekers bij Roobos groothandel voor bloemen en planten: De Hoog Orchideeën

De beste kwekers bij Roobos groothandel voor bloemen en planten: De Hoog Orchideeën

Onze groothandel in bloemen en planten is altijd bezig met het selecteren van alleen de beste kwekers voor onze webshop. Daarom hebben we alleen de meest uitstekende kwekers in ons assortiment. Vandaag willen we u laten kennismaken met Kwekerij De Hoog Orchideeën

Kwekerij De Hoog Orchideeën heeft ruim vijfentwintig jaar ervaring in het kweken van orchideeën.

Ze hebben twee vestigingen waar jaarrond gekweekt wordt met passie en oog voor de omgeving.

Door hun jarenlange opgebouwde ervaring en met 52.000 m2 kas oppervlakte Dendrobium Nobilé’s  kun je wel stellen dat ze liefde hebben voor hun product. Het vakmanschap van orchideeën kweken zit in hun genen. De focus op  Dendrobium Nobilé maakt hun de absolute specialist in de markt. Zij zijn jaarrond in staat een zelfde kwaliteit te leveren in niet alleen wit maar ook diverse andere gekleurde soorten.

De Hoog Orchids is een modern bedrijf en heeft door het hele kweekproces heen oog voor de omgeving. Hun systemen zijn geoptimaliseerd om een perfect product te leveren en daarbij het milieu zo min mogelijk te belasten. Van grondstoffen tot logistiek, van licht tot lucht, alles draait om efficiency, milieubewust en maatschappelijk verantwoorde manier kweken van Dendrobium Nobilé.

De beste kwekers bij Roobos groothandel voor bloemen en planten: Kwekerij Phalaenova

De beste kwekers bij Roobos groothandel voor bloemen en planten: Kwekerij Phalaenova

Onze groothandel in bloemen en planten is altijd bezig met het selecteren van alleen de beste kwekers voor onze webshop. Daarom hebben we alleen de meest uitstekende kwekers in ons assortiment. Vandaag willen we u laten kennismaken met Kwekerij Phalaenova

De beste kwaliteit, het breedste assortiment! Dat is kwekerij Phalaenova. Zij kweken topkwaliteit Phalaenopsis. Niet alleen omdat zij veel kennis hebben van het product, maar ook omdat hun team uit betrokken medewerkers bestaat, die continue de lat hoger leggen. Dag in, dag uit.

Hun constante zoektocht naar nieuwe variëteiten en de ontwikkeling hiervan, heeft er toe geleid dat zij jaarlijks meer dan 100 en wekelijks meer dan 30 verschillende soorten Phalaenopsis kunnen aanbieden.

Er is geen enkele Phalaenopsis kweker in Europa, die zoveel soorten en kleuren kweekt als Phalaenova. Ruim 100! En dat aantal groeit elk jaar, stapje voor stapje. Door het brede assortiment zijn zij in staat om het gehele jaar in te spelen op de verschillende kleur- en soortwensen van de consumenten uit alle delen van Europa. Dat geldt voor de traditionele Phalaenopsis, maar ook voor de tafelorchideeën van Phalaenova.

De beste kwekers bij Roobos groothandel voor bloemen en planten: Hofland Flowering Plants

De beste kwekers bij Roobos groothandel voor bloemen en planten: Hofland Flowering Plants

Onze groothandel in bloemen en planten is altijd bezig met het selecteren van alleen de beste kwekers voor onze webshop. Daarom hebben we alleen de meest uitstekende kwekers in ons assortiment. Vandaag willen we u laten kennismaken met Kwekerij Hofland flowering Plant

Kwekerij Hofland flowering plants is een glastuinbouwbedrijf van 3,5 hectare gevestigd in het Westland.

Met aandacht voor de natuur waarbij zij zoveel mogelijk gebruik maken van biologische groei- en verzorgingsmiddelen telen zij hun planten met als doel een prachtig en kwalitatief hoogwaardig product te kweken waarvan mensen lang plezier kunnen hebben.

Inmiddels staat de vijfde generatie Hofland van deze kwekerij aan het roer: zus Annemiek en broer Frank die samen de verkoop doen en daarbij Peter Penning en Stefan Klop die de teelt en het logistieke- en technische proces onder hun hoede hebben. Op de achtergrond is de oudere generatie, de broers Goos en Peter, aanwezig om hun jarenlange kennis en ervaring aan de jongere generatie over te dragen.

De beste kwekers bij Roobos groothandel voor bloemen en planten: Hedera Plant

De beste kwekers bij Roobos groothandel voor bloemen en planten: Hedera Plant

Onze groothandel in bloemen en planten is altijd bezig met het selecteren van alleen de beste kwekers voor onze webshop. Daarom hebben we alleen de meest uitstekende kwekers in ons assortiment. Vandaag willen we u laten kennismaken met Kwekerij Hedera Plant

Hedera Plant ging in 1981 van start met de teelt van Hedera op een oppervlakte van 10.000 m2 kasruimte in Mijdrecht. In die tijd was het nog uniek dat op een dergelijke oppervlakte slechts 1 product werd geteeld. Door deze stap kon Hedera Plant haar klanten altijd voorzien van de juiste kwaliteit en hoeveelheden Hedera.

In 1982 nam Hedera Plant een 2e locatie van 20.000 m2 aan de Hoofdweg in De Kwakel in gebruik. Hierdoor konden zij nog meer soorten en maten Hedera produceren. Zo werden zij totaalleverancier van dit product.

Per 2012 beschikt Hedera Plant over zes locaties met een totale oppervlakte van 190.000 m2 kasruimte. Daarnaast produceren diverse andere bedrijven halffabricaten voor hun. Vijf van onze locaties zijn te vinden in de regio Aalsmeer, één in de Noordoostpolder.

In de loop der jaren is ook hun assortiment meegegroeid. Inmiddels bestaat deze uit meer dan 25 soorten Hedera. De meeste van deze soorten zijn zowel voor binnen als voor buiten goed te gebruiken. Zij produceren in potmaten van 8,5 cm. tot 24 cm. De productietijd varieert van 12 weken tot ruim 2 jaar.

Het assortiment van Hedera Plant bestaat naast Hedera ook uit Aglaonema, Codiaeum, Cupressus, Dracaena, Dieffenbachia, Pachira, Sansevieria, Schefflera, Yucca en Zamioculcas.

De beste kwekers bij Roobos groothandel voor bloemen en planten: Kwekerij J&P Ten Have

De beste kwekers bij Roobos groothandel voor bloemen en planten: Kwekerij J&P Ten Have

Onze groothandel in bloemen en planten is altijd bezig met het selecteren van alleen de beste kwekers voor onze webshop. Daarom hebben we alleen de meest uitstekende kwekers in ons assortiment. Vandaag willen we u laten kennismaken met Kwekerij J&P Ten Have

J&P ten Have is een modern potplanten bedrijf gespecialiseerd in de teelt van Begonia. J&P zijn de gebroeders Jos en Peter ten Have, de gezamenlijke eigenaren van het bedrijf.

J&P Ten Have is vanaf het begin lid van Decorum Plants. Het handelsmerk Decorum Plants is al meer dan 14 jaar lang toonaangevend in de vakhandel door betere kwaliteit en betrouwbaarheid. Onder de herkenbare ‘Decorum-vlag' brengt Decorum Plants een lijn van 1200 groene en bloeiende potplanten, die in meer dan 40 landen verkrijgbaar zijn dankzij hun netwerk van tientallen geselecteerde exporteurs.

De beste kwekers bij Roobos groothandel voor bloemen en planten: Kwekerij Bos Ardisia

De beste kwekers bij Roobos groothandel voor bloemen en planten: Kwekerij Bos Ardisia

Onze groothandel in bloemen en planten is altijd bezig met het selecteren van alleen de beste kwekers voor onze webshop. Daarom hebben we alleen de meest uitstekende kwekers in ons assortiment. Vandaag willen we u laten kennismaken met Kwekerij Bos Ardisia

Kwekerij Bos Ardisia is een wereldwijd bedrijf met kwekers in Europa, Canada, Japan, USA en China.

In 2008 hebben zij een nieuwe verbeterde Ardisia-variëteit geïntroduceerd: De Ardisia crenata Bospremium Red.

Deze Ardisia is compacter en heeft meer bladeren dan de normale Ardisia crenata. Het was een revolutie. Deze plant heeft veel voordelen ten opzichte van de originele Ardisia crenata. Meer spruiten, meer bladeren, meer bessen en minder kwetsbaar!

In 2013 heeft Kwekerij Bos Ardisia met trots een witte versie gekweekt! Dit is waar veel mensen op hebben gewacht. Na een lange adem en ontwikkeling is het eindelijk zover! Compact, veel bladeren en scheuten en witte bessen. Een prachtige plant!

Maar uiteraard is de ontwikkeling van nieuwe varieteiten daar niet gestopt. In 2015 zijn namelijk de nieuwe roze Ardisia en in 2017 de Ardisia Salmon uitgebracht.

De Ardisia crenata Bospremium Collection is weer leverbaar vanaf september tot december 2019.

De beste kwekers bij Roobos groothandel voor bloemen en planten: Kwekerij Beauty Plants

De beste kwekers bij Roobos groothandel voor bloemen en planten: Kwekerij Beauty Plants

Onze groothandel in bloemen en planten is altijd bezig met het selecteren van alleen de beste kwekers voor onze webshop. Daarom hebben we alleen de meest uitstekende kwekers in ons assortiment. Vandaag willen we u laten kennismaken met Kwekerij Beauty Plants

Kwekerij Beauty Plants is een echt familiebedrijf. De dagelijkse leiding wordt verzorgd door Nol en Tim Koene, vader en zoon.

Samen met hun geweldige team streven zij naar continue verbetering en willen zij de beste zijn in hun productgroepen.

Daarnaast focussen zij zich vooral op marktgerichte productie. Met verschillende projecten proberen zij te achterhalen waar kansen in de markt onbenut blijven. Met een eigenwijze instelling van 'eerst zien, dan geloven', gecombineerd met 'gewoon doen' vinden diverse marktintroducties plaats. Hierdoor worden hun klanten regelmatig verrast met noviteiten.

Na tientallen jaren van paprika productie is de kwekerij in 2002 omgebouwd tot Camellia kwekerij. In 2005 is de unieke kamerplant Anigozanthos aan het assortiment toegevoegd. De organisatie bleef op zoek naar een product die in het voorjaar kon worden verkocht. Hierdoor is Beautyplants vanaf 2016 ook de Mandevilla gaan kweken en vermarkten. De kwekerijen samen zijn goed voor ruim 7ha beteelbare oppervlakte.

Beautyplants heeft een mooie selectie Mandevilla soorten tot zijn beschikking. Naast de standaard Sundaville Classics wordt er ook getest met verschillende noviteiten van veredelaar Moerheim. Beautyplants werkt hard om zich te onderscheiden van de reguliere Mandevilla markt door innovatieve teelt oplossingen en marktgericht produceren.

De beste kwekers bij Roobos groothandel voor bloemen en planten: Kwekerij Apartus

De beste kwekers bij Roobos groothandel voor bloemen en planten: Kwekerij Apartus

Onze groothandel in bloemen en planten is altijd bezig met het selecteren van alleen de beste kwekers voor onze webshop. Daarom hebben we alleen de meest uitstekende kwekers in ons assortiment. Vandaag willen we u laten kennismaken met Kwekerij Apartus

Kwekerij Apartus is een familiebedrijf dat al sinds een lange tijd de Bella Donna oftewel de Franse geranium kweekt. Om onderscheidend te blijven streven zij er naar ieder jaar met mooie kleuren, nieuwe soorten op de markt te komen. Naast de Bella Donna telen zij Bella Fuchsia’s, Dahlia, Hibiscus, Digitalis, Helianthus Sunfinity en Cyclamen.

Kwekerij Apartus is gevestigd in Poeldijk in het Westland en in Berkel en Rodenrijs. Onze productieruimtes zijn verdeeld over meerdere, duurzame locaties. Ook maken zij deel uit van het project “Aardwarmte Vogelaer”. Hier wordt er naar aardwarmte geboord waarmee er jaarlijks circa 20.000 ton minder CO2 uitstoot is. Daarnaast wordt er veel bespaard op gas.

Om verantwoord om te gaan met het milieu heeft het bedrijf een kwaliteitszorgsysteem en is Apartus in het bezit van het MPS-A certificaat van de stichting Milieu Programma Sierteelt (MPS). MPS bestaat uit vier deelcertificaten waarmee het bedrijf de duurzaamheid borgt. Het biedt de mogelijkheden voor efficiënter werken en kostenbesparing. Het MPS certificaat gebruikt voor het consumentenlabel voor duurzaam geteelde potplanten. Daarnaast heeft Apartus de certificering MPS-GAP, MPS-SQ, Grasp, en Planet Proof voor extra eisen die gesteld worden voor de productie op het gebied van veiligheid, duurzaamheid en traceerbaarheid.

Daarnaast is dit schitterende bedrijf al meer dan 24 jaar gespecialiseerd in het kweken van:

  • Franse Geraniums
  • Dahlia
  • Helianthus
  • Hibiscus
  • Cyclamen
  • Bella Fuchsia
  • Digitalis
De beste kwekers bij Roobos groothandel voor bloemen en planten: Amazone Plant

De beste kwekers bij Roobos groothandel voor bloemen en planten: Amazone Plant

Onze groothandel in bloemen en planten is altijd bezig met het selecteren van alleen de beste kwekers voor onze webshop. Daarom hebben we alleen de meest uitstekende kwekers in ons assortiment. Vandaag willen we u laten kennismaken met Amazone Plant

Amazone Plants is in 2010 opgericht door Fred van Zijl en Lex Scheffers. Ondernemers in hart en nieren die het vooral belangrijk vinden plezier te hebben in wat zij doen. Hun jarenlange teeltervaring werd gebundeld en samen kozen zij ervoor om Anthuriums te gaan kweken. Hiervoor werd een voormalig chrysanten kwekerij aangekocht en verbouwd. Het ingenieuze teeltsysteem kon goed toegepast worden in de potplanten. De eerste jaren leverde Amazone Plants Anthuriums in 17 cm pot, inmiddels ook in 9, 12 en 14 cm!

De Anthuriums van Amazone plant onderscheiden zich door grote bloemen, veelheid aan kleur, stevige bloemstelen, donkergroen, glanzend blad én een uitstekende houdbaarheid. Met hun tropische anthuriums brengen zij het amazonegebied naar iedere huiskamer.

De beste kwekers bij Roobos groothandel voor bloemen en planten: Adrichem Potplanten

De beste kwekers bij Roobos groothandel voor bloemen en planten: Adrichem Potplanten

Onze groothandel in bloemen en planten is altijd bezig met het selecteren van alleen de beste kwekers voor onze webshop. Daarom hebben we alleen de meest uitstekende kwekers in ons assortiment. Vandaag willen we u laten kennismaken met Adrichem Potplanten

Adrichem Potplanten is sinds 2000 gevestigd aan Papelaan 11 in Monster. Zij beschikken over 5 hectare teeltruimte. Hierop kweken zij verschillende soorten potplanten. In 2007 is het bedrijf gerenoveerd en gedeeltelijk geautomatiseerd. De werkzaamheden in de kas worden door middel van heftrucks uitgevoerd en de orderverwerking wordt gedaan door middel van een WPS-ordersysteem. Hierdoor wordt er met camera gesorteerd en kunnen we verschillende kleurenmengsels maken.

Het bedrijf is opgericht door Jan van Adrichem die samen met zijn vrouw Sjaan van Adrichem in 1991 gestart is aan de Hofzichtlaan in Schipluiden. In 1998 is Bas van Adrichem toegetreden in het bedrijf en in 2005 heeft Tim van Adrichem zich erbij gevoegd.

Zij telen midi Cyclamen, Pelargonium Grandiflorum, Capsicums en Helianthus en zij telen alles op kleur. Hierdoor kunnen ze een speciaal aangepaste mix voor de klant maken. Om dit beter te kenmerken zijn zij tevens in gekleurde potten gaan kweken. Dit wordt ook wel Ton sur Ton genoemd.

Adrichem Potplanten kunnen hun producten op allerlei manieren verpakken. Zo kunnen de planten bijvoorbeeld in keramieken sierpotten of jute tasjes geleverd worden.

De beste kwekers bij Roobos groothandel voor bloemen en planten: Kwekerij van Wensen

De beste kwekers bij Roobos groothandel voor bloemen en planten: Kwekerij van Wensen

Onze groothandel in bloemen en planten is altijd bezig met het selecteren van alleen de beste kwekers voor onze webshop. Daarom hebben we alleen de meest uitstekende kwekers in ons assortiment. Vandaag willen we u laten kennismaken met Kwekerij van Wensen

Kwekerij van Wensen is een potplantenbedrijf die zich hoofdzakelijk bezig houdt met het produceren van verschillende seizoensplanten zoals anjers, kerststerren en osteo's (spaanse margrieten).

Kwekerij van Wensen is begonnen in 1988 met het telen van jaarrond chrysanten. In 2009 zijn zij begonnen aan de Zwartendijk in Monster. Daar kweken zij sindsdien met gedrevenheid en enthousiasme een prachtig assortiment

Hun doel is om zoveel mogelijk prachtige potpanten bij mensen thuis in de tuin of op het balkon te krijgen.

De beste kwekers bij Roobos groothandel voor bloemen en planten: Kwekerij Bergcamp

De beste kwekers bij Roobos groothandel voor bloemen en planten: Kwekerij Bergcamp

Onze groothandel in bloemen en planten is altijd bezig met het selecteren van alleen de beste kwekers voor onze webshop. Daarom hebben we alleen de meest uitstekende kwekers in ons assortiment. Vandaag willen we u laten kennismaken met Kwekerij Bergcamp

De oprichting van kwekerij Bergcamp dateert uit 1995 en is ontstaan nadat het oude bedrijf Bergplant plaats moest maken voor industrie en de tweede hoofdtak van dat bedrijf, het opkweken van slaplanten geen toekomst meer had. Gezien er op deze locatie, al vanaf 1980 ook potplanten werden geproduceerd was de stap om dit verder uit te bouwen snel gemaakt.

Kwekerij Bergcamp is een echt familiebedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in de teelt van bloeiende potplanten. De eerste locatie aan de oudecampsweg 11 in De Lier is inmiddels uitgegroeid tot een modern productiebedrijf. In 2006 kwam de nieuwbouw aan de overkant van de bestaande locatie aan de Oudecampsweg.

Vervolgens werd er in 2013 de locatie aan de Hoogweg aangekocht, waar vanaf 2013 is gestart met de teelt van Campanula. Helaas overleed Teun in 2014, na een kort ziekbed. Het bedrijf wordt vandaag de dag gerund door de zonen Robert en Walter van den Berg, tezamen met een enthousiast en betrokken team aan medewerkers.

De familie van den Berg kent een grote historie in de tuinbouw. Vanaf 1965 is de familie van den Berg zich gaan specialiseren in de groente wereld aan de Leeweg in de Lier. Wim van den Berg teelde druiven in zijn eigen kas. Daarnaast verbouwde hij bloemkool onder plat glas. Hij werd hierbij geassisteerd door zijn eigen kinderen. In de jaren die hierop volgden is de slateelt in de familie gekomen. Dit werd actief opgepakt door zijn zonen (Wim/Piet en Teun van den Berg).

In 1975 t/m 1996 is het bedrijf Bergsla actief geweest, waar op tientallen hectaren land sla werd verbouwd en afgezet. Naast het telen van de sla werd er ook voor andere telers sla opgekweekt. Daarbij werden nieuwe sla rassen geselecteerd vanuit Amerika. Het meest bekende ras die hieruit voortkwam is toch wel de ijsbergsla.  Naast het bedrijf Bergsla is in 1980 het bedrijf Bergplant opgericht door Wim en Teun van den Berg. Bergplant richtte zich specifiek op de potplantenteelt, waar in eerste instantie geraniums en later ook cyclamen werden geteeld. Het bedrijf Bergsla is in 1996 door de vele import en concurrentie gestopt. Het bedrijf Bergplant is verhuist van de Leeweg naar de Oudecampseweg omdat het bedrijf plaats moest maken voor industrie. De naam van Bergplant kreeg een nieuwe naam “Kwekerij Bergcamp”, vernoemd naar de locatie.

De beste kwekers bij Roobos groothandel voor bloemen en planten: Gebroeders van der Salm

De beste kwekers bij Roobos groothandel voor bloemen en planten: Gebroeders van der Salm

Onze groothandel in bloemen en planten is altijd bezig met het selecteren van alleen de beste kwekers voor onze webshop. Daarom hebben we alleen de meest uitstekende kwekers in ons assortiment. Vandaag willen we u laten kennismaken met Kwekerij Gebroeders van der Salm.

De broers Hans en Paul van der Salm, toen amper twintig jaar oud, waren het die eind jaren tachtig het bedrijf Van der Salm aan de Kooiweg 32 in Boskoop startte. Jaar na jaar investeerden zij veel in de bouw van kassen, teeltsystemen, plantrobots en afleverlijnen. Langzaam maar zeker ging de aandacht echter steeds meer uit naar de teelt van Lavendel, met Gaultheria als tussenteelt.

In het jaar 2000 wordt het terrein aan de Kooiweg 15 in Boskoop aangekocht, hier wordt een nieuwe, sterk geautomatiseerde kwekerij opgericht met kassen, containervelden, laaddocks en een kantoor. Kooiweg 15 is overigens nu nog steeds de hoofdvestiging.

In 2002 wordt in samenwerking met Wansinck B.V., de firma De Bent opgericht: een 7 hectare grote, vollegronds kwekerij, waar een kwalitatief hoogwaardig en breed assortiment Buxus, Ilex en Conica (Picea Glauca) wordt geteeld. Tegenwoordig heeft dit bedrijf drie locaties, waaronder een 18 hectare vollegronds kwekerij en 3,5 hectare aan containervelden.

Vanaf 2001/2002 start ook de teelt van lavendel in Portugal. Dankzij het aangename, milde klimaat wordt voldaan aan de vraag vanuit de markt naar bloeiende lavendel planten, vroeg in het voorjaar. Hierdoor is Salm Boskoop in staat over een zeer lange periode, grote partijen planten te leveren van uniforme, hoge kwaliteit.

3 mei 2007 is een zwarte dag voor het bedrijf. Hans van der Salm komt door een verkeersongeval in Portugal om het leven. Mede door zijn visie, inzet en persoonlijkheid is Salm Boskoop uitgegroeid tot een groot, modern en innovatief bedrijf waarop alle medewerkers even trots zijn.

In februari 2011 komt er een vestiging bij in Hazerswoude, waar alle planten vanuit Portugal efficiënt worden verwerkt.

Sinds 2012 beschikt het bedrijf over een eigen veredelings- en testlocatie. Hier zoeken ze naar nieuwe rassen en testen ze nieuwe teelt methoden uit. Nóg sterkere planten en minder gebruik van gewasbeschermingsmiddelen is het doel.

Tegenwoordig heeft Salm Boskoop maar liefst acht vestigingen in Nederland en één in Portugal. Het assortiment bestaat uit Lavendel, Buxus, Gaultheria, Conica, Pinus Pinea, Ilex en Deco Fruit. Het bedrijf is zowel MPS GAP als MPS SQ gecertificeerd.

Kortom, een modern familiebedrijf met een lange historie die fantastische producten kweekt.

De beste kwekers bij Roobos groothandel voor bloemen en planten: H.L. Hogervorst

De beste kwekers bij Roobos groothandel voor bloemen en planten: H.L. Hogervorst

Onze groothandel in bloemen en planten is altijd bezig met het selecteren van alleen de beste kwekers voor onze webshop. Daarom hebben we alleen de meest uitstekende kwekers in ons assortiment. Vandaag willen we u laten kennismaken met H.L. Hogervorst.

HL Hogervorst is een bloembollen kwekerij en broeierij. De bollen die Gertjan en Sandra Hogervorst vakkundig kweken, gebruiken zij zelf voor het broeien van de bol op pot. Zo weten zij precies welke kwaliteit er in huis is en geven dan ook 100% bloeigarantie! Voordat het product de kwekerij af kan, is er al een paar jaar werk aan vooraf gegaan. In drie tot vier jaar wordt de bol vermeerderd, krijgt hij een temperatuurbehandeling, wordt hij geplant, afgedekt met stro, gesorteerd, bemest, gerooid, gedroogd, gesorteerd en als de bol groot genoeg is, wordt hij pas geplant op een pot.

Deze kennis past HL Hogervorst al 5 decennia toe. In die tijd is het bedrijf uitgebouwd tot een bedrijf met het grootste assortiment bol op pot met jaarlijks wisselende toegevoegde waarde.  Elke plant wordt geproduceerd met respect voor mens & milieu.  Het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, watergift, energie en afval wordt geregistreerd en waar mogelijk geminimaliseerd. Een veelzijdig bedrijf dat elke dag zijn beste producten uitlevert.

De beste kwekers bij Roobos groothandel voor bloemen en planten: Kwekerij Duijn-Hove

De beste kwekers bij Roobos groothandel voor bloemen en planten: Kwekerij Duijn-Hove

Duijn-Hove is een echt familiebedrijf, gerund door de familie Van Duijn. Het bedrijf is zeker niet gespecialiseerd in één producttype. Op twee verschillende vestigingen worden namelijk diverse kamerplanten gekweekt. Onder de naam Duijn-Hove (Maasland) worden onder andere de Beaucarnea, Cambria, Cycas, Ficus Ginseng, Radermachera en Sansevieria geteeld en op de andere vestiging genaamd Duijn-Orchids (Maasdijk) worden diverse soorten Phalaenopsis gekweekt. Een veelzijdig bedrijf dus, met één focus: kwaliteit!

Kwekerij Duin-Hove is gespecialiseerd in de opkweek en afkweek van kwalitatieve potplanten. Een juiste mix van automatisering en de 'groene vingers' van hun medewerkers maakt het mogelijk om u een plant van topkwaliteit te leveren. En de groene kennis van hun mensen is nodig ook. Verzorging van deze potplanten vraagt namelijk gedurende het groeiproces hun nauwkeurige aandacht. Alleen op die manier kunnen zij een topproduct van opkweek tot en met afkweek creëren dat uiteindelijk bij onze klanten siert!

Hun potplantenassortiment is verdeeld over twee vestigingen en van daaruit bieden zij onder meer de producten Beaucarnea, Cambria, Cycas, Ficus Ginseng, Phalaenopsis, Radermachera en Sansevieria aan. Uiteraard zijn deze ook in diverse potmaten en lengtes te verkrijgen.