Ok plant

OK plant

OK Plant introduceert nieuw lifestylemerk

ijdens de Orchid Inspiration Days lanceerde OK Plant het label Kolibri Company: een overkoepelend label van de consumentenmerken Kolibri Orchids, Kolibri Greens en Kolibri Home.

Al twaalf jaar verkoopt OK Plant 9 cm Phalaenopsis onder het merk Little Kolibri Orchids.

Desiree Olsthoorn, eigenaar van OK Plant: ‘Met Kolibri Company willen wij het startpunt zijn voor een groene lifestyle, waarbij klanten hun huis kunnen transformeren naar een plek waar ze tot rust komen.

Het label is onderverdeeld in drie consumentenmerken Kolibri Orchids, Kolibri Greens en Kolibri Home. Nog steeds vanuit dezelfde missie om met ‘een Kolibri’ de kracht van de natuur in huis te halen, boordevol positieve energie.’ Al twaalf jaar verkoopt OK Plant 9 cm Phalaenopsis onder het merk Little Kolibri Orchids.

Uit recent onderzoek blijkt dat branchegenoten (retailers, handel en toeleveranciers) dit merk benoemen als een van de succesvolste consumentenmerken in de planten business. “Met de introductie van het overkoepelende label Kolibri Company brengen we het consumentenmerk Kolibri naar een hoger niveau en vergroten we ons producten- en dienstenpakket”, vertelt Desiree Olsthoorn, eigenaar van OK Plant. “Met Kolibri Company willen wij het startpunt zijn voor een groene lifestyle, waarbij klanten hun persoonlijke keuze kunnen maken, hun huis te transformeren naar plek waar ze tot rust komen.

Het label is onderverdeeld in drie consumentenmerken Kolibri Orchids, Kolibri Greens en Kolibri Home.

Nog steeds vanuit dezelfde missie om met ‘een Kolibri’ de kracht van de natuur in huis te halen, boordevol positieve energie.”

Herkenbare uitstraling: nieuw logo en nieuwe verpakkingen

Kolibri Orchids (9 cm) worden al jaren gekweekt en vanaf januari 2022 is de Phalaenopsis ook beschikbaar in 12 cm kweekpot.

De groene planten van Kolibri Greens zijn beschikbaar in 6 en 9 cm. Kolibri Home biedt sierpotten en woonaccessoires afgestemd op de huidige interieurtrends én op elkaar. Alle producten worden voorzien van een nieuwe, eenduidige en herkenbare Kolibri-uitstraling. Zowel planten als accessoires kunnen met elkaar gemixed en gematched worden

Op zoek naar de beste groothandel voor bloemen en planten? We zijn MPS-gecertificeerd  en hebben wij het Qflor kwaliteitsmerk  in onze selectie, zodat u kunt vertrouwen op de hoogste kwaliteit. Altijd 100% dagvers en met de keuze uit 15.000 producten. Heeft u vragen of wilt u zich inschrijven als nieuwe klant? Bel ons op telefoonnummer +31 174 725 380, stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of registreer nu.

Cuddly Cactus

Cuddly cactus

Onze groothandel in bloemen en planten is altijd bezig met het selecteren van alleen de beste kwekers voor onze webshop. Daarom hebben we alleen de meest uitstekende kwekers in ons assortiment. Vandaag willen we u laten kennismaken met de Oriental Group

Smaakvolle Aziatische producten die voor rust en balans zorgen. Voor ieder huishouden en elke toepassing, op maat of uit onze grote dag voorraad.

Eenvoudig in de verzorging en altijd voorzien van duidelijk informatie, dat zijn de producten van de Oriental group

De Oriental group importeert de mooiste planten uit Azie en geven daar hun eigentijdse draai aan.

Zo bieden zij niet alleen de mooiste Bonsai bomen aan, maar ook staan zij bekend om hun Ficus Ginseng en Lucky Bamboo.

En dit alles in sfeervolle accessoires dat de beleving compleet maakt

Oplossen en door ontwikkelen is de basis van hun service, welke zij doen met een open mindset.

Met een bewuste houding tegenover onze en uw omgeving maken zij keuzes in hun bedrijfsvoering.  Zo zijn zij MPS A+, GAP en SQ gecertificeerd. De kwekerij wordt bijvoorbeeld verwarmt met restwarmte van de E-on en zij werken zeer nauw samen met alle instanties om de import uit Azië correct te laten verlopen.

Roobos groothandel voor bloemen en planten: de mooiste Aziatische planten van de Oriental Group

Nieuw van de Oriental Groep is de Cuddly Cactus.

Dit is een Zuid-Amerikaanse, boomachtige, sappige, groenblijvende cactus. Deze gloednieuwe cactus is een fantastische knuffelige cactussoort die geen stekels heeft! Deze plant is absoluut perfect voor in huis waar huisdieren of kinderen in contact kunnen komen met de planten!

De Cuddly Cactus heeft een moderne uitstraling en is perfect voor iedereen die op zoek is naar net even wat anders dan anders.

De Oriental Group levert de Cuddly Cactus in verschillende soorten potten en maakt dat dit mooie product in iedere woning een fantastische aanvulling is

Hoe zorg je voor je cactus:

  • Water: Slechts om de 3 tot 4 weken licht water geven.
  • Licht: ze hebben een heldere, volle zon nodig.
  • Vochtigheid: Droge omstandigheden zouden voldoende zijn.
  • Temperatuur: Ze hebben warme temperaturen nodig van ongeveer 20°C.
  • Giftig voor katten en honden? Nee

De Cuddly Cactus is nu verkrijgbaar via onze webshop

Wilt u meer weten van de Oriental group? Kijkt u dan op www.orientalonline.nl

Op zoek naar de beste groothandel voor bloemen en planten? We zijn MPS-gecertificeerd  en hebben wij het Qflor kwaliteitsmerk  in onze selectie, zodat u kunt vertrouwen op de hoogste kwaliteit. Altijd 100% dagvers en met de keuze uit 15.000 producten. Heeft u vragen of wilt u zich inschrijven als nieuwe klant? Bel ons op telefoonnummer +31 174 725 380, stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of registreer nu.

Phalaenopis by Ichtus

Ichtus

Onze groothandel in bloemen en planten is altijd bezig met het selecteren van alleen de beste kwekers voor onze webshop. Daarom hebben we alleen de meest uitstekende kwekers in ons assortiment. Vandaag willen we u laten kennismaken met Ichtus.

Sinds 2003 kweekt Ichtus de snij-Phalaenopsis. Toen zij starten hadden zij direct 4.000m² aan kasruimte hiervoor gereserveerd. De vlinderorchidee blijkt zo’n succes dat het aantal vierkante meters twee jaar later al wordt verdubbeld.

Aan de Abraham Kroesweg in Waddinxveen wordt in 2007 een geheel nieuwe kwekerij gebouwd met een beschikbare oppervlakte van 44.000m². Naast de snij-Phalaenopsis kweekt Ichtus ook de groene planten Alocasia en Philodendron. Deze planten hebben een stijlvolle uitstraling en passen door hun veelgebruikte toepassing in moderne interieurs goed in het assortiment.

Sinds de oprichting in 1995 is Ichtus Flowers & Plants bezig met het zorgvuldig kweken en leveren van snij- en pot-Anthuriums en later de snij-Phalaenopsis. Met name deze laatsgenoemde vlinderorchidee zorgde ervoor dat Ichtus Flowers uit kon groeien tot marktleider binnen deze sector. Inmiddels kweken zij ook de Philondendron en de Alocasia. Door het toevoegen van deze nieuwe teelt is ook hun bedrijfsnaam verandert in Ichtus Flowers & Plants.

Roobos groothandel voor bloemen en planten: de mooiste Phaleonopsis van kwekerij Ichtus