De beste kwekers bij Roobos groothandel voor bloemen en planten: Kwekerij van Wensen

De beste kwekers bij Roobos groothandel voor bloemen en planten: Kwekerij van Wensen

Onze groothandel in bloemen en planten is altijd bezig met het selecteren van alleen de beste kwekers voor onze webshop. Daarom hebben we alleen de meest uitstekende kwekers in ons assortiment. Vandaag willen we u laten kennismaken met Kwekerij van Wensen

Kwekerij van Wensen is een potplantenbedrijf die zich hoofdzakelijk bezig houdt met het produceren van verschillende seizoensplanten zoals anjers, kerststerren en osteo's (spaanse margrieten).

Kwekerij van Wensen is begonnen in 1988 met het telen van jaarrond chrysanten. In 2009 zijn zij begonnen aan de Zwartendijk in Monster. Daar kweken zij sindsdien met gedrevenheid en enthousiasme een prachtig assortiment

Hun doel is om zoveel mogelijk prachtige potpanten bij mensen thuis in de tuin of op het balkon te krijgen.

De beste kwekers bij Roobos groothandel voor bloemen en planten: Kwekerij Bergcamp

De beste kwekers bij Roobos groothandel voor bloemen en planten: Kwekerij Bergcamp

Onze groothandel in bloemen en planten is altijd bezig met het selecteren van alleen de beste kwekers voor onze webshop. Daarom hebben we alleen de meest uitstekende kwekers in ons assortiment. Vandaag willen we u laten kennismaken met Kwekerij Bergcamp

De oprichting van kwekerij Bergcamp dateert uit 1995 en is ontstaan nadat het oude bedrijf Bergplant plaats moest maken voor industrie en de tweede hoofdtak van dat bedrijf, het opkweken van slaplanten geen toekomst meer had. Gezien er op deze locatie, al vanaf 1980 ook potplanten werden geproduceerd was de stap om dit verder uit te bouwen snel gemaakt.

Kwekerij Bergcamp is een echt familiebedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in de teelt van bloeiende potplanten. De eerste locatie aan de oudecampsweg 11 in De Lier is inmiddels uitgegroeid tot een modern productiebedrijf. In 2006 kwam de nieuwbouw aan de overkant van de bestaande locatie aan de Oudecampsweg.

Vervolgens werd er in 2013 de locatie aan de Hoogweg aangekocht, waar vanaf 2013 is gestart met de teelt van Campanula. Helaas overleed Teun in 2014, na een kort ziekbed. Het bedrijf wordt vandaag de dag gerund door de zonen Robert en Walter van den Berg, tezamen met een enthousiast en betrokken team aan medewerkers.

De familie van den Berg kent een grote historie in de tuinbouw. Vanaf 1965 is de familie van den Berg zich gaan specialiseren in de groente wereld aan de Leeweg in de Lier. Wim van den Berg teelde druiven in zijn eigen kas. Daarnaast verbouwde hij bloemkool onder plat glas. Hij werd hierbij geassisteerd door zijn eigen kinderen. In de jaren die hierop volgden is de slateelt in de familie gekomen. Dit werd actief opgepakt door zijn zonen (Wim/Piet en Teun van den Berg).

In 1975 t/m 1996 is het bedrijf Bergsla actief geweest, waar op tientallen hectaren land sla werd verbouwd en afgezet. Naast het telen van de sla werd er ook voor andere telers sla opgekweekt. Daarbij werden nieuwe sla rassen geselecteerd vanuit Amerika. Het meest bekende ras die hieruit voortkwam is toch wel de ijsbergsla.  Naast het bedrijf Bergsla is in 1980 het bedrijf Bergplant opgericht door Wim en Teun van den Berg. Bergplant richtte zich specifiek op de potplantenteelt, waar in eerste instantie geraniums en later ook cyclamen werden geteeld. Het bedrijf Bergsla is in 1996 door de vele import en concurrentie gestopt. Het bedrijf Bergplant is verhuist van de Leeweg naar de Oudecampseweg omdat het bedrijf plaats moest maken voor industrie. De naam van Bergplant kreeg een nieuwe naam “Kwekerij Bergcamp”, vernoemd naar de locatie.

De beste kwekers bij Roobos groothandel voor bloemen en planten: Gebroeders van der Salm

De beste kwekers bij Roobos groothandel voor bloemen en planten: Gebroeders van der Salm

Onze groothandel in bloemen en planten is altijd bezig met het selecteren van alleen de beste kwekers voor onze webshop. Daarom hebben we alleen de meest uitstekende kwekers in ons assortiment. Vandaag willen we u laten kennismaken met Kwekerij Gebroeders van der Salm.

De broers Hans en Paul van der Salm, toen amper twintig jaar oud, waren het die eind jaren tachtig het bedrijf Van der Salm aan de Kooiweg 32 in Boskoop startte. Jaar na jaar investeerden zij veel in de bouw van kassen, teeltsystemen, plantrobots en afleverlijnen. Langzaam maar zeker ging de aandacht echter steeds meer uit naar de teelt van Lavendel, met Gaultheria als tussenteelt.

In het jaar 2000 wordt het terrein aan de Kooiweg 15 in Boskoop aangekocht, hier wordt een nieuwe, sterk geautomatiseerde kwekerij opgericht met kassen, containervelden, laaddocks en een kantoor. Kooiweg 15 is overigens nu nog steeds de hoofdvestiging.

In 2002 wordt in samenwerking met Wansinck B.V., de firma De Bent opgericht: een 7 hectare grote, vollegronds kwekerij, waar een kwalitatief hoogwaardig en breed assortiment Buxus, Ilex en Conica (Picea Glauca) wordt geteeld. Tegenwoordig heeft dit bedrijf drie locaties, waaronder een 18 hectare vollegronds kwekerij en 3,5 hectare aan containervelden.

Vanaf 2001/2002 start ook de teelt van lavendel in Portugal. Dankzij het aangename, milde klimaat wordt voldaan aan de vraag vanuit de markt naar bloeiende lavendel planten, vroeg in het voorjaar. Hierdoor is Salm Boskoop in staat over een zeer lange periode, grote partijen planten te leveren van uniforme, hoge kwaliteit.

3 mei 2007 is een zwarte dag voor het bedrijf. Hans van der Salm komt door een verkeersongeval in Portugal om het leven. Mede door zijn visie, inzet en persoonlijkheid is Salm Boskoop uitgegroeid tot een groot, modern en innovatief bedrijf waarop alle medewerkers even trots zijn.

In februari 2011 komt er een vestiging bij in Hazerswoude, waar alle planten vanuit Portugal efficiënt worden verwerkt.

Sinds 2012 beschikt het bedrijf over een eigen veredelings- en testlocatie. Hier zoeken ze naar nieuwe rassen en testen ze nieuwe teelt methoden uit. Nóg sterkere planten en minder gebruik van gewasbeschermingsmiddelen is het doel.

Tegenwoordig heeft Salm Boskoop maar liefst acht vestigingen in Nederland en één in Portugal. Het assortiment bestaat uit Lavendel, Buxus, Gaultheria, Conica, Pinus Pinea, Ilex en Deco Fruit. Het bedrijf is zowel MPS GAP als MPS SQ gecertificeerd.

Kortom, een modern familiebedrijf met een lange historie die fantastische producten kweekt.

De beste kwekers bij Roobos groothandel voor bloemen en planten: H.L. Hogervorst

De beste kwekers bij Roobos groothandel voor bloemen en planten: H.L. Hogervorst

Onze groothandel in bloemen en planten is altijd bezig met het selecteren van alleen de beste kwekers voor onze webshop. Daarom hebben we alleen de meest uitstekende kwekers in ons assortiment. Vandaag willen we u laten kennismaken met H.L. Hogervorst.

HL Hogervorst is een bloembollen kwekerij en broeierij. De bollen die Gertjan en Sandra Hogervorst vakkundig kweken, gebruiken zij zelf voor het broeien van de bol op pot. Zo weten zij precies welke kwaliteit er in huis is en geven dan ook 100% bloeigarantie! Voordat het product de kwekerij af kan, is er al een paar jaar werk aan vooraf gegaan. In drie tot vier jaar wordt de bol vermeerderd, krijgt hij een temperatuurbehandeling, wordt hij geplant, afgedekt met stro, gesorteerd, bemest, gerooid, gedroogd, gesorteerd en als de bol groot genoeg is, wordt hij pas geplant op een pot.

Deze kennis past HL Hogervorst al 5 decennia toe. In die tijd is het bedrijf uitgebouwd tot een bedrijf met het grootste assortiment bol op pot met jaarlijks wisselende toegevoegde waarde.  Elke plant wordt geproduceerd met respect voor mens & milieu.  Het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, watergift, energie en afval wordt geregistreerd en waar mogelijk geminimaliseerd. Een veelzijdig bedrijf dat elke dag zijn beste producten uitlevert.

Pasen: De meest mooie producten bij Roobos groothandel voor bloemen en planten

Pasen: De meest mooie producten bij Roobos groothandel voor bloemen en planten

Onze groothandel voor bloemen en planten is weer druk bezig met alle voorbereidingen om de mooiste producten te kunnen leveren om de Paasviering weer extra bijzonder te maken. 

Maar waar komt dit feest vandaan?

Pasen is een feest vol met veel gebruiken, tradities en symbolen die zijn oorsprong vinden in het christendom en de oudheid. In het Christendom is de religieuze oorsprong van Pasen is terug te vinden, terwijl de felgekleurde eieren en hoppende konijntjes het meest bekend zijn bij iedereen. Maar al deze symbolen zijn verbonden op dezelfde manier - ze vertegenwoordigen allemaal vruchtbaarheid, nieuw leven en wedergeboorte. Het is dan ook geen wonder dat jonge bloemknoppen en zachte bloemblaadjes passen bij deze tijd van het jaar.

Lentebloemen stralen warmte, uitstraling en opgewektheid uit en daarom passen zij bij elk paasfeest. Lentebloemen staan ​​altijd voor vruchtbaarheid, overvloed en vernieuwing. Precies de thema’s die passen bij wat Pasen zou moeten uitstralen.

De beste kwekers bij Roobos groothandel voor bloemen en planten: Mixt Creations

De beste kwekers bij Roobos groothandel voor bloemen en planten: Mixt Creations

Onze groothandel in bloemen en planten is altijd bezig met het selecteren van alleen de beste kwekers voor onze webshop. Daarom hebben we alleen de meest uitstekende kwekers in ons assortiment. Vandaag willen we u laten kennismaken met Mixt Creations

Mixt Creations is het antwoord op de vraag uit de huidige markt, voor een totaal assortiment plantschalen en gemengde kamerplanten. Zij zijn specialist in het samenstellen van een totaal assortiment beplante schalen en kamer planten in alle prijsklassen. Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden met de laatste trends en de diverse seizoenen per jaar. Zij zoeken steeds de relatie met groothandels, maar vooral ook de bloemisten, om zo gezamenlijk te komen tot een exclusief en toegesneden assortiment wat aansluit bij de wensen van al onze eindklanten.

De beste kwekers bij Roobos groothandel voor bloemen en planten: Dijk van Dijk

De beste kwekers bij Roobos groothandel voor bloemen en planten: Dijk van Dijk

Onze groothandel in bloemen en planten is altijd bezig met het selecteren van alleen de beste kwekers voor onze webshop. Daarom hebben we alleen de meest uitstekende kwekers in ons assortiment. Vandaag willen we u laten kennismaken met Dijk van DIjk

Familie Van Dijk kweekt hun gewassen met hart en ziel. Van groenten en fruit in 1928 naar Hydrangea’s sinds 1990. Robin van Dijk is samen met zijn broer Marc van de derde generatie. Robin is een echte Meesterkweker. Hij ‘ademt’ hortensia. Zijn liefde voor het product is merkbaar voor iedere koper van de ‘masterpieces’ van Dijk van Dijk. Niemand kan zijn meesterschap in hortensia’s, zijn oog voor detail en visie op de markt overtreffen.

Dijk van DIjk komt uit een geslacht van ondernemers en zijn altijd op zoek naar kansen om te groeien in kwaliteit. Om de genetica zo te snappen dat we beheerst kunnen sturen tot de beste hortensia ontstaat. Prachtige planten die langer houdbaar zijn en alleen maar mooier worden tijdens de bloeitijd.

De beste kwekers bij Roobos groothandel voor bloemen en planten: Meijer Roses

De beste kwekers bij Roobos groothandel voor bloemen en planten: Meijer Roses

Onze groothandel in bloemen en planten is altijd bezig met het selecteren van alleen de beste kwekers voor onze webshop. Daarom hebben we alleen de meest uitstekende kwekers in ons assortiment. Vandaag willen we u laten kennismaken met Meijer Roses

Meijer Roses is een modern rozen veredelingsbedrijf gespecialiseerd in de productie van de grootbloemige Avalanche-rozen. In het Avalanche-assortiment van Meijer zitten o.a. de witte Avalanche +, de zachtroze Sweet Avalanche en de champagnekleurige Pearl Avalanche.

Meijer Roses is opgericht in 1970 en vanaf het allereerste begin hebben zij hun klanten voorzien van rozen die de perfecte bloei ervaring creëren. Door een combinatie van echte passie voor bloemen en toewijding konden ze een reputatie opbouwen voor uitmuntendheid en innovatie.

Daarom is Meijer Roses een echt familiebedrijf, waar rozen al meer dan 40 jaar worden geteeld.

Om aan de hoge verwachtingen van hun klanten te voldoen, worden alle rozen elke dag in de beste omstandigheden gesneden en meer dan vier keer gecontroleerd voordat ze worden verkocht.

Hun rozen wonnen vele prestigieuze internationale prijzen en ze blijven nog steeds manieren vinden om hun toch al indrukwekkende selectie elke dag te verbeteren.

De beste kwekers bij Roobos groothandel voor bloemen en planten: Fachjan

De beste kwekers bij Roobos groothandel voor bloemen en planten: Fachjan

Onze groothandel voor bloemen en planten is altijd druk om alleen de beste kwekers uit te zoeken voor onze webshop. Zo hebben wij ook onze kweker Fachjan in ons assortiment. Vandaag willen wij u dan ook laten kennis maken met deze fantastische kweker

Drie generaties lang kweken zij al iedere dag met hart en ziel. Dit doen zij samen met een team van deskundige professionals die leven voor hun vak. Bij hun bedrijf hebben zij wel 57.000 m2 eigen kassen vol tropische en subtropische groene planten, bloeiende en vruchtdragende bomen en struiken van een 10cm tot veertien meter hoog.

Fachjan staat voornamelijk bekend om de bijzondere projecten. Zo zijn zij altijd te vinden op de kwekerijen van leveranciers over de hele wereld, aan tafel bij architecten en landscapers, en op locatie bij klanten in vrijwel alle continenten. Zo leveren zij aan vele dierentuinen over de gehele wereld.

Met ruim vijftig jaar ervaring en midden in de internationale groensector weten zij precies wat ze doen. We zijn dan ook trots dat wij deze fantastische kweker in ons assortiment hebben

Nieuw bij Roobos groothandel voor bloemen en planten: RM Plants

Nieuw bij Roobos groothandel voor bloemen en planten: RM Plants

Onze groothandel voor bloemen en planten is altijd druk om alleen de beste kwekers uit te zoeken voor onze webshop. Onze kweker Alex heeft onlangs weer een nieuwe excellente kweker toegevoegd aan onze selectie. Vandaag willen wij u dan ook laten kennis maken met RM Plants.

RM Plants is een jong en dynamisch bedrijf dat eind 2010 opgericht is. De medewerkers hebben reeds jarenlange ervaring met de teelt, inkoop en verkoop van geïmporteerde planten. Per 1 december 2014 heeft het bedrijf haar intrek genomen in de nieuw gebouwde kwekerij welke helemaal ingericht voor de RM Plants werkwijze. Deze kwekerij is voorzien van 4 aparte klimaatzone's die qua licht, termperatuur en luchtvochtigheid afzonderlijk te sturen zijn, dus zo optimaal mogelijk per produktgroep.

RM plants is dan ook het adres voor de mooiste mediterrane planten voor uw klanten.

Grootmoedersfeest: De meest mooie producten bij Roobos groothandel voor bloemen en planten

Grootmoedersfeest: De meest mooie producten bij Roobos groothandel voor bloemen en planten

Onze groothandel voor bloemen en planten is weer druk bezig met alle voorbereidingen om de mooiste producten te kunnen leveren aan onze Franse klanten voor het Grootmoedersfeest.  Het Grootmoedersfeest wordt voornamelijk gevierd in Frankrijk, maar ook in verschillende andere Europese landen.

Maar waar komt dit feest vandaan?

In werkelijkheid was het vanaf het begin een puur commercieel feest. Het was eigenlijk in 1987 dat het koffiemerk Grand’mère het idee had om dit feest naar het beeld van Moederdag te creëren. De datum die zij toen kozen was de eerste zondag in maart.

Hoewel oorspronkelijk een commercieel feest, is oma's dag een goed idee. Hoe we ook van elkaar kunnen verschillen, eén ding is echter universeel: de onvoorwaardelijke liefde van de moeder voor haar kinderen. Onze moeders zijn altijd degene die klaar voor ons stonden, ons hebben gestimuleerd waar ze konden en ons het zelfvertrouwen hebben gegeven dat we konden worden wie we vandaag zijn.

Onze moeders zijn daar op de bijzondere momenten en daarom mogen wij hun dan ook extra in het zonnetje zetten deze Oma dag.

En hoe beter kunnen uw klanten hun moeders en oma's bedanken, dan met de mooiste bloemen, planten en accessoires?

Roobos groothandel voor bloemen en planten steunt Team Westland in de strijd tegen kanker

Roobos groothandel voor bloemen en planten steunt Team Westland in de strijd tegen kanker

Roobos Groothandel voor bloemen en planten is trots om Team Westland te steunen.

Team Westland is een stichting (zonder winstoogmerk) met als doel geld in te zamelen voor regionale en lokale instellingen en initiatieven. Deze hebben rechtstreeks of zijdelings verband met kanker of onderzoek naar kanker. Alles wat met kankerbestrijding te maken heeft, heeft de aandacht. Voor de verdeling van de te doneren gelden wordt elk jaar met dezelfde verdeelsleutel geld toegewezen aan 4 categorieën: fundamenteel, individueel, familie en hartewens.

Team Westland bestaat volledig uit vrijwilligers die zich zo op sportieve wijze inzetten in de strijd tegen kanker. Dit bedrag kwam direct ten goede aan diverse instellingen en goede doelen, welke allen gerelateerd zijn aan de vreselijke ziekte kanker. Zo werd vorig jaar door hun sportieve prestaties een bedrag van wel liefst € 766.300,- opgehaald. En team Westland is nu al weer druk bezig met de voorbereidingen voor 2020.

Valentijn: tijd voor de mooiste rode rozen bij Roobos groothandel voor bloemen en planten

Valentijn: tijd voor de mooiste rode rozen bij Roobos groothandel voor bloemen en planten

Onze groothandel voor bloemen en planten is weer druk bezig met alle voorbereidingen om de mooiste rozen te kunnen leveren aan onze klanten. Van alle rozen die besteld zijn, is elk jaar de rode roos toch het meest geliefd.

Wat is dan ook meer klassiek romantisch dan een mooie rode roos? Iedereen die een romantische verklaring van zijn liefde voorbereidt weet dat hij niet verkeerd kan gaan met een mooi boeket van rode rozen. Maar hoe is het zo gekomen dat vandaag de dag de rode roos het universele symbool is voor passie, verlangen en boven alles liefde?

Roobos Groothandel voor bloemen en planten met FLOOS bij IPM Essen

Roobos Groothandel voor bloemen en planten met FLOOS bij IPM Essen

Onze groothandel voor bloemen en planten is trotse partner van FLOOS the crafter’s secret. FLOOS is de eerste 100% online bibliotheek met professionele floral designs. Deze worden gemaakt door de meest invloedrijke meester bloemisten ter wereld en in de designs leggen zij stap voor stap uit hoe deze designs te maken.

De floral designs worden uitgelegd met video en foto materiaal en zijn beschikbaar voor de beginner tot een zeer geavanceerd niveau. Omdat deze meesterbloemisten ons merk heeft gekozen als voorkeurs leverancier voor de beste bloemen en planten, zijn wij dan ook zeer vereerd dat wij de materialen mogen leveren voor al hun designs.

En van 28 januari tot 31 januari 2020 was FLOOS, samen met ons, aanwezig bij de International Plant Fair in Essen, Duitsland.

Onze kwekers van Roobos groothandel voor bloemen en planten: Roma Nova

Onze kwekers van Roobos groothandel voor bloemen en planten: Roma Nova

Onze groothandel voor bloemen en planten is altijd op zoek naar de beste kwekers om mee samen te werken. Alleen de allerbeste producten zijn immers goed genoeg voor onze klanten. Vandaag staat Roma Nova centraal.

Roma nova is een toonaangevende bloembollenkwekerij in het hart van de Bollenstreek. Sinds 2002 staat het bedrijf onder leiding van Erik en Brenda Willemse.

De bron van inspiratie komt voort uit de rijke ervaring die Erik in het verleden heeft opgedaan met de verkoop van bloemen aan consumenten. Eerder in Duitse bloemenwinkels en later in Zweden en Engeland. Zijn overtuiging voor perfectie en uitstraling is in alle producten herkenbaar en wordt versterkt door Brenda’s jarenlange expertise in de cosmetica. Haar passie voor bloemen en planten is terug te vinden in elke nieuwe collectie. Door bloembollen te combineren met home decoration en zo de mensen te laten genieten van de pracht van de natuur in een eigen leefomgeving.

De filosofie achter de kwaliteit van Roma nova is gebaseerd op het maken van de juiste keuzes. Topkwaliteit kan alleen worden gegarandeerd als je de juiste keuzes maakt tijdens de ontwikkeling en het productieproces welke de levensduur van de bol ten goede zal komen. De bollen zijn een half jaar onder onze daken voordat ze verkocht kunnen gaan worden. Tijdens deze periode creëren zij hun eindproduct. Optimale bollen van de hoogste kwaliteit voor winkelier en consument voor langdurig plezier.

Roma nova gebruikt alleen de allerbeste kwaliteit, meest voedzame bodem, premium bollen en materialen van de hoogste integriteit, zodat iedereen veel langer kan genieten van de Roma nova collectie.

Valentijns dag bij Roobos Groothandel voor bloemen en planten

Valentijns dag bij Roobos Groothandel voor bloemen en planten

Bij onze groothandel voor bloemen en planten wordt ieder jaar weer de mooiste rozen besteld door alle bloemisten die hun klanten willen helpen om Valentijnsdag zo romantisch mogelijk te kunnen vieren. Elk jaar op 14 Februari geven partners, familie en vrienden elkaar rozen om zo elkaars liefde te betuigen.

Valentijnsdag is genoemd naar Saint Valentine, een katholieke priester die in de 3e eeuw in Rome leefde. Toen Saint Valentine leefde waren er strenge wetten rondom het Christendom ingesteld door keizer Claudius de 2e. Omdat Claudius geloofde dat soldaten compleet gecommitteerd moesten zijn aan Rome, stelde hij een wet in die hun verbood om te trouwen. Saint Valentine besloot om veel soldaten in het geheim te laten trouwen met hun geliefdes, omdat hij geloofde in het belang van de liefde.

Uiteindelijk kwamen de Romeinen hierachter en zetten Saint Valentine in de gevangenis. Tijdens zijn gevangenschap zorgde hij voor zijn medegevangenen en ook voor de blinde dochter van zijn gevangenisbewaker.

Volgens de legende heeft hij deze blindheid genezen en op de dag van zijn executie haar een liefdesbrief geschreven welke hij eindigde met ‘van jouw Valentine’

Pas 200 jaar later werd 14 Februari uitgeroepen tot Valentijnsdag. Door de dichter Chaucer in de middeleeuwen werd het verhaal van Saint Valentine gelinkt aan de romantische liefde en het begin van de traditie zoals wij hem tegenwoordig kennen.