De officiële geboortebloemen van januari

De officiële geboortebloemen van januari

Het bedenken van de beste bloemen voor januari kan een beetje lastig zijn.

Januari  valt immers direct na een feestelijke vakantieperiode vol goede wensen en het geven van geschenken.

Bloemen zijn altijd een goed idee. Maar de juiste bloem kiezen voor uw dierbaren, familie of vrienden als cadeau?

Wij zijn hier om te helpen. Elke maand heeft namelijk zijn eigen officiële geboortebloemen.

En de de officiële geboortebloem van januari is de anjer en het sneeuwklokje.

Hieronder bespreken wij hun geschiedenis, oorsprong, betekenissen, symboliek en culturele betekenis over de hele wereld.

de mooiste anjers van kwekerij Divine Flowers

Kwekerij Divine Flowers

Onze groothandel in bloemen en planten is altijd bezig met het selecteren van alleen de beste kwekers voor onze webshop. Daarom hebben we alleen de meest uitstekende kwekers in ons assortiment. Vandaag willen we u laten kennismaken met kwekerij Divine Flowers

Anjerkwekerij Martin Zwinkels is in 1964 opgericht door Martin Zwinkels sr. Hij begon aan de Barreveldslaan in Honselersdijk met de teelt van anjers. Vanaf het jaar 1994 heeft Martin Zwinkels jr. het bedrijf aan de Barreveldslaan voortgezet. In 2004 zijn de kassen vervangen en is er een modern bedrijf neergezet aan de Sprongenloet. Het bedrijf heeft een glasoppervlakte van 13000 m2.

Anjerkwekerij Nieuwland is in 2001 ontstaan uit een samenwerking tussen Ed toussaint en Chris Doelman. Beide kwekers hadden voor de samenwerking hun eigen kwekerij.

Ed is in 1986 begonnen in een samenwerking met zijn vader en broer in Kwintsheul, later op een kwekerij in Den Haag. Chris is begonnen in 1990 in De Lier op een kleine kwekerij van zijn opa.

In 1995 startte hij op de huidige locatie aan de Nieuwlandsepolderweg in Hoek van Holland. Vanaf 2001 is het bedrijf vernieuwd en vergroot. Het bedrijf heeft een glasoppervlakte van 28000 m2.

Divine Flowers is een samenwerking tussen anjerkwekerij Martin Zwinkels en anjerkwekerij Nieuwland.

Vanaf het voorjaar van 2017 verkopen zij gezamenlijk onder deze naam hun anjers. Het assortiment is op elkaar afgestemd om zodoende met elkaar een zo breed mogelijk aanbod te kunnen leveren.

de mooiste bolbloemen van Roma Nova

Kwekerij Roma Nova

Onze groothandel in bloemen en planten is altijd bezig met het selecteren van alleen de beste kwekers voor onze webshop. Daarom hebben we alleen de meest uitstekende kwekers in ons assortiment. Vandaag willen we u laten kennismaken met kwekerij Roma Nova.

Roma nova is een toonaangevende bloembollenkwekerij in het hart van de Bollenstreek. Sinds 2002 staat het bedrijf onder leiding van Erik en Brenda Willemse.

De bron van inspiratie komt voort uit de rijke ervaring die Erik in het verleden heeft opgedaan met de verkoop van bloemen aan consumenten. Eerder in Duitse bloemenwinkels en later in Zweden en Engeland. Zijn overtuiging voor perfectie en uitstraling is in alle producten herkenbaar en wordt versterkt door Brenda’s jarenlange expertise in de cosmetica. Haar passie voor bloemen en planten is terug te vinden in elke nieuwe collectie. Door bloembollen te combineren met home decoration en zo de mensen te laten genieten van de pracht van de natuur in een eigen leefomgeving.

De filosofie achter de kwaliteit van Roma nova is gebaseerd op het maken van de juiste keuzes. Topkwaliteit kan alleen worden gegarandeerd als je de juiste keuzes maakt tijdens de ontwikkeling en het productieproces welke de levensduur van de bol ten goede zal komen. De bollen zijn een half jaar onder onze daken voordat ze verkocht kunnen gaan worden. Tijdens deze periode creëren we ons eindproduct. Optimale bollen van de hoogste kwaliteit voor winkelier en consument voor langdurig plezier.

Roma nova gebruikt alleen de allerbeste kwaliteit, meest voedzame bodem, premium bollen en materialen van de hoogste integriteit, zodat iedereen veel langer kan genieten van de Roma nova collectie.