Lentebloemen | de top 5 van Max Hurtaud

Lentebloemen | de top 5 van Max Hurtaud

De lentebloemen komen er gelukkig weer aan! De lente duwt de kou van de winter op de achtergrond. Terwijl we begin februari  verrast werden met temperaturen onder nul, heeft de lente zich goed terug gevochten en gelukkig kunnen wij zeggen dat het binnen een paar dagen goed is opgewarmd.

Ook de vogels zingen weer voor ons grootste lente geluk!

En wie lente zegt, zegt tuinieren en zegt uiteraard planten ... Wat een genot om alle kleuren in de natuur als herboren te zien. De geneugten van de kleuren zoals je wilt zijn verspreid in variëteiten die allemaal van elkaar verschillen ... En het moet gezegd worden dat de keuze vrij groot blijft!

Ik dacht ook dat het feit van deze wedergeboorte ons een beetje opwinding geeft alsof het Kerstmis is. De natuur biedt ons haar grootste geschenk.

Lentebloemen, we kunnen niet wachten totdat jullie er zijn!

Dus ik zei tegen mezelf (klopt, ik praat tegen mezelf :D) dat een kleine top 5 ons helemaal in de lente stemming van 2021 zou kunnen brengen! Ben je klaar ?! Laten we gaan!

fleurs de printemps4Osteospermum: plantaardige vitamines

Deze plant (ook wel bekend als het Kaapse madeliefje), is een dosis vitamines op zich. Vol energie blijft ze voorzichtig. Het is een van de vaste planten, voornamelijk aan zee.

Maar de Osteospermum wordt het hele jaar door geteeld, in koudere streken. Zelfs wanneer het vriest bij -5 ° C

Wil je een langere bloeitijd? Aarzel niet om de bloemen die al verwelkt zijn te verwijderen.

Met behulp van een snoeischaar om die lelijke delen te verwijderen die energie naar de plant pompen.

Van daaruit zal het volledig operationeel zijn om te floreren.

De bloei duurt gemiddeld 6 maanden, van april tot oktober. Deze plant is een sterke waarde om uw tuinen te verfraaien.

Mijn mening: Osteospermum doet erg denken aan mijn kindertijd, we stopten er vroeger veel van bij mijn moeder in de tuin. Het was een paradijs van kleuren, en als de zon in de zomer schijnt: was het gewoon een paradijs!

Kwekerij van Wensen heeft een schitterende collectie Osteospermum. Zeker het bekijken waard

Fuchsia: De elegante bloei

fleurs de printemps3Deze plant komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en soms Nieuw-Zeeland en is op zichzelf al elegantie! Ik hou ervan. De kleuren, harmonieën en de verschillende vormen die het kan aannemen, zijn gewoon verbluffend.

De klokvormige bloem heeft me gewonnen. Het doet mij denken aan een danseres in actie. Een lust voor het oog!

Het is een op zichzelf staande plant die voor sommige soorten maar -10 ° C mag worden. De bloei is van juni tot aan de vorst.

Bovendien houdt hij van koele bodems met halfschaduw of zelfs blootstelling aan de zon.

Tijdens de winter is het het beste om de plant tegen de vorst te beschermen.

Aarzel, net als bij de osteospermum, niet om uitgebloeide bloemen te verwijderen om het de vitaliteit te geven die het nodig heeft voor nieuwe bloemen.

De naam is honderd verschillende soorten met verschillende periodes van verschillende flora. Het stelt je in staat om eindeloze variaties te maken

Mijn mening: Fuchsia is een aantrekkelijke plant vanwege zijn vormen en kleuren (wit, roze, rood, blauw-mauve, paars ...). En hij fleurt heel gemakkelijk iedere tuin op. Kijk ook eens bij Kwekerij Mensch voor de mooiste Fuchsia

Een klein advies voor de liefhebbers: de koninklijke serres van Laken (in België) zijn in april slechts 3 weken open. Hun collectie fuchsia's is ronduit adembenemend. Als je ooit de kans krijgt, aarzel dan niet en ga op tournee. Het is gewoon WOW!

fleurs de printemps6 1Pelargonium: jeugdherinneringen gegarandeerd

We kennen allemaal de geranium, het doet ons denken aan onze grootmoeders (in het algemeen) ...

Welnu, hier is er nog een uit dezelfde familie: Pelargonium! Oorspronkelijk afkomstig uit Afrika, leeft hij goed in koude streken.

De bloei begint in de lente en eindigt tijdens de eerste nachtvorst. Er zijn ongeveer 400 verschillende soorten. De kleuren zijn zo divers dat we onmogelijk objectief kunnen kiezen ... Dus laten we ze allemaal nemen!

Ze zijn voordelig: pelargonium houdt van volle zon en bovendien zijn sommige pelargoniums erg geurig (130 soorten). Op blikje en geur roos, munt maar de meest voorkomende is citroengras.

Het zijn niet de bloemen zelf die de ruimte vullen. De bladeren hebben klieren aan de onderkant die, wanneer ze gekreukt zijn, deze min of meer sterke geuren afgeven.

Mijn mening: ik hou van de authenticiteit van deze plant. Ze zijn soms vintage of bijna verouderd, wat het een zekere charme geeft. En dat de plant zoveel herinnerd aan onze kinderjaren, is het een echte aanrader in iedere tuin!

Mocht u op zoek zijn naar de mooiste Pelargonium, dan kunt u altijd terecht bij kwekerij Bergcamp

 

Hortensia: een ongemakkelijke klassieker

fleurs de printemps9Wie heeft het nog nooit in het echt gezien? De hortensia is enorm populair en is verkrijgbaar in alle soorten en maten

Lentebloemen en bij uitstek voor bruiloften (Amerikaans of Engels type, het past ook heel goed bij een boho-chique stijl bruiloft).

We herinneren ons ook de mooie gouden reflecties die tijdens de herfstperiode verschijnen.

Bij het snijden heeft de hortensia enige zorg nodig: de stengel schrapen en afschuinen, en deze ook in tweeën splitsen.

Zet de hortensia niet pal naar het zuiden, je ziet hem zeker voor je ogen wegkwijnen. Hij vindt het net zo lekker in potten als in aarde.

Een locatie op het noorden past er meer bij (schaduw, halfschaduw). Een beetje heidegrond is essentieel. En water zonder te beknibbelen.

De uitbundige bloei begint in mei-juni tot september.

Deze lentebloemen zijn een symbool voor Bretagne, we vinden er veel die heggen vormen. Het is gewoon super mooi.

In principe is de hortensia wit of roze maar soms zien we blauw. Het blauw is zichtbaar als je stukjes leisteen in hoeveelheid op de voet van de plant gooit (of een blauwingsproduct is net zo functioneel, maar niet natuurlijk) of als je de plant zet in pure heidegrond. De blauwe kleur komt dan door de zuurgraad.

Mijn mening: de Hortensia blijft een veilige gok en ik ben er verliefd op ... Over het algemeen houden planten van de zon, maar ze vermijden ze het liefst (maar niet alleen!). Dit is perfect voor bloeiende delen van uw tuin die moeilijker te exposeren zijn.

Als u op zoek bent naar deze sublieme hortensia's in de volle grond, dan zal Bretagne of Baskenland u in verrukking brengen. Hun grootte is gewoon gigantisch en magnifiek. Voor de meeste variteit kunt u terecht bij kwekerij Dijk van Dijk. Zij kweken excellente hortensia’s en mogen zich oprecht ‘Master Growers’ noemen.

Snelle tip: laat ze direct op de plant drogen en je hortensiaknoppen blijven in perfecte vorm voor gebruik in gedroogde boeketten. Lees hier meer over droogboeketten :

 

fleurs de printemps10Bougainvillea: De schoonheid van het zuiden

De Bougainvillea : een niet te missen onderdeel van onze vakantie.

Deze plant is goed geassocieerd met het zuiden. In de Middellandse Zee en in de hitte. Ik ben dol op deze plant die sterk is maar er kwetsbaar uitziet.

De kleuren van deze planten zijn nog steeds gewoon geweldig: wit, geel, oranje, rood, paars. Iets om bijna iedereen mee te plezieren.

Maar het zijn niet de kleuren van de bloemen (die op hun beurt wit zijn). Dit zijn de kleuren van de schutbladeren die de bloem omringen. Dit is wat we als eerste zien.

De vormen van de schutbladen zijn behoorlijk geometrisch en vluchtig. En zijn alleen aan de uiteinden van de takken.

fleurs de printemps8Ik heb er een bloemenstropdas van gemaakt, het was een waar genoegen. Pas op, bougainvillea vertoont snel tekenen van dorst bij het snijden (zelfs in water).

Helaas is het niet bestand tegen negatieve temperaturen. Zorg daarom voor een verwarmde opslagplaats tijdens de winter

Bloei van de Bougainvillea is van ongeveer april tot herfst. Als het op water geven aankomt, wees dan genereus zonder het te verdrinken. Kwekerij de Wintertuin is een goede tip als u de mooiste Bougainvillea zoekt.

Mijn mening: een klimplant die visueel erg interessant is. Maar dit is degene die de minste lente van mijn top 5 blijft.

De kleuren, die soms in gradaties zijn, verfraaien echt de muren waaraan het hangt (alleen geldig in het zuiden)

Ik denk dat dit een soort is die meer aandacht van mensen verdient om het op waarde te schatten.

Alsjeblieft, mijn top 5 in willekeurige volgorde. Nee, ik heb geen voorkeur tussen de genoemde planten.

Maar hoe zit het met andere voorjaarsplanten?

Ik kan je adviseren om een ​​kijkje te nemen bij de primula's, dipladenia's of zelfs begonia's.

Ik neem aan dat als de bloemen herboren worden, ik ook uit mijn winterslaap kom!

Gewoon even nadenken over hun vormen, hun geuren en hun kleuren… Ik voel me al helemaal in vorm!

Geinspireerd geraakt door deze lentebloemen? Welke planten zijn jouw favoriet deze lente?

Wat is jouw top 5 ?

Over de schrijver :
MaxhurtaudMax Hurtaud is een Franse meesterbloemist gevestigd in Brussel. Een bloemenliefhebber sinds zijn geboorte, toen hij 3 jaar oud was, zei hij tegen zijn moeder "Ik wil bloemist worden om boeketten te maken voor bruiden en voor mijn moeder!" en hij veranderde nooit van gedachten.

Hij is erg enthousiast, gepassioneerd en grappig. Deze humor en een passie voor het leven zie je terug in zijn prachtige ontwerpen.
In 2015, na 6 jaar studeren aan een bloemsierkunstschool in de buurt van zijn geboorteplaats La Rochelle en een stage in Engeland, besloot hij naar België te verhuizen, hoewel hij eigenlijk in Brussel woont; volgens hem is het een goede plek voor bloemisten.

Hij houdt van reizen om verschillende culturen te ontdekken, die zijn inspiratiebron zijn. Zijn werk is eclectisch en probeert veel nieuwe manieren te vinden om te creëren. Hij wil niet hetzelfde doen om mensen altijd te verrassen.

Max vertegenwoordigt nu de nieuwe generatie in de bloemisterijwereld. Zijn internationale bloemencarrière groeit en hij werkt nu over de hele wereld.

www.maxhurtaud.com

Op zoek naar de beste groothandel voor bloemen en planten? We zijn MPS-gecertificeerd  en hebben wij het Qflor kwaliteitsmerk  in onze selectie, zodat u kunt vertrouwen op de hoogste kwaliteit. Altijd 100% dagvers en met de keuze uit 15.000 producten. Heeft u vragen of wilt u zich inschrijven als nieuwe klant? Bel ons op telefoonnummer +31 174 725 380, stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of registreer nu.

de mooiste tulpen van Kwekerij Borst Bloembollen

Borst Bloembollen

Onze groothandel in bloemen en planten is altijd bezig met het selecteren van alleen de beste kwekers voor onze webshop. Daarom hebben we alleen de meest uitstekende kwekers in ons assortiment. Vandaag willen we u laten kennismaken met Borst Bloembollen.

Borst Bloembollen is een echt familiebedrijf en werd omstreeks 1910 opgericht door Jaap Borst die toen alleen groenten verbouwde.

Vlak na de oorlog nam zoon Jan Borst het bedrijf over van zijn vader. Jan Borst introduceerde de tulp binnen het bedrijf, naast de groenten.

In 1974 had het bedrijf 4 hectare tulpen wat in die tijd een redelijk groot areaal was. Alle bollen werden toen nog met de hand geplant en gerooid.

10 Jaar later stapte (klein)zoon Willem in het bedrijf.

In 1988 werd volledig gestopt met het verbouwen van groentes en werd de lelie geïntroduceerd in het bedrijf.

In 1993 stapte de huidige eigenaar Jos Borst in het bedrijf. Jos is de jongste zoon van Jan, die toen het bedrijf overdroeg aan zijn zoons. In hetzelfde jaar werd het bedrijf een BV met inmiddels 15 hectare tulpen en 7 hectare lelies

Bij het begin van de eeuwwisseling kwam het kweken van tulpenbloemen in kassen erbij die op de veiling geveild worden.

Dit was zo succesvol dat het bedrijf in 2008 gestopt met het kweken van lelies en zich volledig gaan specialiseren in tulpen.

Leuk feitje! De tulp Rambo was rijk vertegenwoordigd bij de Golden Globes. Ruim 10.000 tulpen van kwekerij Borst stonden te pronken op de tafels en het podium.

De officiële geboortebloemen van januari

De officiële geboortebloemen van januari

Het bedenken van de beste bloemen voor januari kan een beetje lastig zijn.

Januari  valt immers direct na een feestelijke vakantieperiode vol goede wensen en het geven van geschenken.

Bloemen zijn altijd een goed idee. Maar de juiste bloem kiezen voor uw dierbaren, familie of vrienden als cadeau?

Wij zijn hier om te helpen. Elke maand heeft namelijk zijn eigen officiële geboortebloemen.

En de de officiële geboortebloem van januari is de anjer en het sneeuwklokje.

Hieronder bespreken wij hun geschiedenis, oorsprong, betekenissen, symboliek en culturele betekenis over de hele wereld.